Psycholożka, dietetyczka i psychoterapeutka o orientacji psychodynamicznej. Jest członkinią Polskiego Towarzystwa Psychologicznego i Psychiatrycznego. Absolwentka psychologii w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej (specjalizacja: psychologia kliniczna) w Warszawie. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Ukończyła czteroletni kurs psychoterapii w ramach Wrocławskiej Fundacji Ochrony Zdrowia Psychicznego i Rozwoju Psychoterapii posiadającej akredytację Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Szkolenie spełnia wymagania do otrzymania Certyfikatu Psychoterapeuty oraz posiada atest Sekcji Naukowej Psychoterapii Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Pracuje pod superwizją certyfikowanych superwizorów Polskiego Towarzystwa Psychologicznego i Psychiatrycznego. Ukończyła także szkolenie z psychoterapii metodą EMDR, prowadzone przez dr. Anabel González (szkolenie rekomendowane przez EMDR Europe).
Prowadziła psychoterapię indywidualną oraz konsultacje dietetyczne w prywatnej poradni w Warszawie. Doskonaliła swój warsztat uczestnicząc w konferencjach, sympozjach i kursach.
Specjalizuje się w obszarze psychoterapii zaburzeń odżywiania, bulimii i anoreksji, zaburzenia osobowości ze szczególnym uwzględnieniem borderline, zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych i lękowych, zaburzeń osobowości, zaburzeń psychosomatycznych. Pracuje w nurcie psychoterapii integracyjnej dokonując zamierzonej i przemyślanej syntezy różnorodnych koncepcji i metod pracy, dostosowując oddziaływania do problemów pacjenta i specyfiki jego funkcjonowania – po to, by jak najlepiej mu pomagać. Pracuje z osobami dorosłymi w obszarze rozumienia własnych emocji i motywacji, stworzenia pozytywnego obrazu własnego ciała, a przy tym często poprawy jakości życia. Pracuje z dorosłymi zmagającymi się z różnymi problemami interpersonalnymi i emocjonalnymi. Pomaga osobom doświadczającym życiowych kryzysów, strat i trudności w relacjach, a także osobom z zaburzeniami lękowymi, depresyjnymi, nerwicowymi oraz zaburzeniami osobowości. Pomaga osobom w sytuacjach dużych zmian życiowych i kryzysach. Pomaga uporać się z trudnościami w relacjach interpersonalnych – zarówno w bliskich, jak i w zawodowych. Do pracy z pacjentem podchodzi holistycznie. Zwraca uwagę na styl życia, rytm dobowy, poziom stresu, parametry krwi, dietę. Czynniki które w istotny sposób wpływają na układ nerwowy a często także stan psychiczny. Analizuje relację emocje – jedzenie. Na bieżąco pogłębia wiedzę także z zakresu psychoterapii, jak i dietoterapii, która oprócz farmakoterapii i psychoterapii – może być trzecim elementem wspomagającym leczenie zaburzeń psychicznych, w tym depresji. W myśl najnowszych badania – wierzy, że poprzez modulację flory jelitowej możemy oddziaływać na zdrowie psychiczne i samopoczucie, a czynnikiem bezpośrednio wpływającym na nią jest dieta. Zajmuje się dietoterapią chorób autoimmunologicznych, chorób układu trawiennego w tym SIBO, IMO, IBS Praktyka pokazuje, że dietoterapia, zdrowe nawyki i higiena emocjonalna to filary sukcesu w holistycznym podejściu do zdrowia.