Magda Paczos
SKYPEWYKSZTAŁCENIE
Członek Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Magister psychologii oraz dietetyk. Posiada certyfikat dietetyka. Jest w trakcie czteroletniego całościowego kursu psychoterapii do certyfikacji w ramach Wrocławskiej Fundacji Ochrony Zdrowia Psychicznego i Rozwoju Psychoterapii akredytowanego przez Polskie Towarzystwo Psychiatryczne. Prowadzi praktykę psychoterapeutyczną pod stałą superwizją u certyfikowanych superwizorów Polskiego Towarzystwa Psychologicznego i Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego.
DOŚWIADCZENIE
Prowadziła psychoterapię indywidualną oraz konsultacje dietetyczne w prywatnej poradni w Warszawie. Doskonaliła swój warsztat uczestnicząc w konferencjach, sympozjach i kursach. Specjalizuje się w obszarze psychoterapii zaburzeń odżywiania, bulimii i anoreksji, zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych i lękowych, zaburzeń osobowości, zaburzeń psychosomatycznych. Pracuje w nurcie psychoterapii integracyjnej dokonując zamierzonej i przemyślanej syntezy różnorodnych koncepcji i metod pracy, dostosowując oddziaływania do problemów pacjenta i specyfiki jego funkcjonowania – po to, by jak najlepiej mu pomagać.
Pracuję z osobami dorosłymi w obszarze rozumienia własnych emocji i motywacji, stworzenia pozytywnego obrazu własnego ciała, a przy tym często poprawy jakości życia.
Na bierząco pogłębia wiedzę także z zakresu zarówno w psychoterapii, jak i dietoterapii, ktora oprócz farmakoterapii i psychoterapii – może być trzecim elementem wspomagającym leczenie zaburzeń psychicznych, w tym depresji. W myśl najnowszych badania – wierzy, że poprzez modulację flory jelitowej możemy oddziaływać na zdrowie psychiczne i samopoczucie, a czynnikiem bezpośrednio wpływającym na nią jest dieta.